Na spletni strani Ljudske univerze Krško uporabljamo piškotke.

S pomočjo piškotkov izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več

Se strinjam

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vašo napravo, da lahko spletna stran omogoči dodatne možnosti, ki bi bile drugače nemogoče. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika. Shranjevanje in uporabo le teh lahko onemogočite ali omejite.

Za podroben opis uporabe piškotkov kliknetu tukaj.

  • svetovanje
  • image
Previous Next

LJUDSKA UNIVERZA KRŠKO

Dalmatinova 6
8270 KRŠKO

Telefon: 07-48-81-160

GSM: 051 306 113
Fax: 07-48-81-174
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Aktualno

Izobraževalna ponudba 2016-2017  2. del

Razpis za vpis 2016-2017 

 

Razstava ročnih del krožka Z iglo in kvačko

Ljudska univerza Krško in članice ročnodelskega krožka so včeraj, 22. maja 2017, ob 19h pripravile otvoritev razstave svojih izdelkov "Iz malega zraste veliko" v dvorani Mestnega muzeja Krško v okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2017. V kulturnem programu je sodeloval citrarski duo Glasbene šole Krško. Zbrane je nagovorila direktorica Nataša Kršak, program je povezovala Monika Žokalj. Ročnodelski krožek deluje že enajsto leto. Članice krožka "Z iglo in kvačko" v letu 2016/2017 so: Polonca Ulčnik, Marija Pečarič, Anica Žokalj, Dušanka Kodrič, Branka Krošl, Anica Bučar, Jožica Gasior, Danica Vidmajer, Lidija Strele, Rozalija Hotko, Anđa Antunovič, Majda Jamnikar, Ivanka Ivačič in Branka Golob. Članice povezuje delo, učenje in prijateljske vezi, zato se vsak ponedeljek ob 17h že vrsto let srečujejo na Ljudski univerzi Krško. Čas jim kar prehitro mine od delu, pogovorih in smehu. Domov pa se vračajo sproščene in zadovoljne, so zapisale v svoji predstavitvi.

Poleg želje po ustvarjanju, jih vodi tudi želja po učenju novih tehnik. V tem letu so spoznale tehniko pergamano, lotile so se reciklaže starega časopisnega papirja in naredile zanimive izdelke s tehniko vezenja s svilnatimi trakovi. Nadgradile so tudi svoje znanje kvačkanja v spiralni in tudi večbarvni tehniki. zahvalile so se mentorici Branki, Ljudski univerzi Krško in Občini, ki jim nudijo vso podporo pri njihovem ustvarjanju v ročnodelskem krožku.

Razstava v Mestnem muzeju Krško je odprta še v torek, 23. maja od 10.00 do 17.00. Vabljeni k ogledu.

DSC 1119       DSC 1112

DSC 1126       DSC 0005

Facebook