Na spletni strani Ljudske univerze Krško uporabljamo piškotke.

S pomočjo piškotkov izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več

Se strinjam

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vašo napravo, da lahko spletna stran omogoči dodatne možnosti, ki bi bile drugače nemogoče. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika. Shranjevanje in uporabo le teh lahko onemogočite ali omejite.

Za podroben opis uporabe piškotkov kliknetu tukaj.

Računalniško izobraževanje

 

RAČUNALNIŠKA PISMENOST ZA ODRASLE (RPO): javno veljavni program

Računalniška pismenost za odrasle (RPO) je javno veljavni program za odrasle. Namenjen je začetnemu učenju računalništva. Udeleženci spoznajo teoretične in praktične osnove računalništva, naučijo se delati z datotekami in urejati besedila ter uporabljati internet in elektronsko pošto. Na koncu tečaja z zaključnim testom preverijo svoje računalniško znanje. Udeležencem, ki so pri reševanju testa uspešni, izdamo javno veljavno potrdilo za program Računalniška pismenost za odrasle.

Vsebina programa:

 • temeljna informacijska znanja,
 • izdelava in oblikovanje besedil,
 • uporaba interneta,
 • uporaba elektronske pošte.

Trajanje programa: 60 ur. Program izvajamo v Krškem.

Informacije in prijave: 07 48 81 160.

 

RAČUNALNIŠKO IN DIGITALNO OPISMENJEVANJE (RDO):

Cilj tečaja je izboljšati računalniško in digitalno pismenost udeležencev ter jim omogočiti hitrejšo integracijo v informacijsko družbo. V tečaju bodo udeleženci pridobili osnovno računalniško znanje, se usposobili za uporabo sodobnih računalniških naprav in za sodelovanje v komunikaciji preko sodobnih komunikacijskih poti (elektronska pošta, Skype, Facebook). Predznanje ni potrebno. Tečaj obsega 50 pedagoških ur.

Tečaj je za 2 skupini (12 udeležencev) brezplačen. Financira ga Občina Krško. 

Vsebina:

 • osnove dela z računalnikom,
 • urejanje in oblikovanje besedil,
 • iskanje in uporaba informacij na internetu,
 • digitalne komunikacije,
 • digitalno poslovanje,
 • uporaba zunanjih pomnilnih enot,
 • drugo po želji udeležencev.

 INFORMACIJE IN PRIJAVE: Monika Novšak, Tel.:07 48 81 160,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

PROGRAMI »MS OFFICE 2010« (Word, Excel, PowerPoint, Access)

UREJEVALNIK BESEDIL, Microsoft Word 2010

Tečaj obsega temeljna in napredna znanja za delo z urejevalnikom besedil Word, ki obsega delo z dokumenti, in sicer, kako kreirati, poimenovati in shraniti dokument ter, kako popravljati besedilo, ga prenesti med dokumente. Spoznali boste možnosti oblikovanja znakov, odstavkov in celotne strani ter priprave na tisk. Tečaj obsega tudi vstavljanje in oblikovanje tabele, dodajanje noge in glave, oblikovanje slogov in izdelavo kazala, pa tudi vstavljanje slik. Naučili se boste, kako v nekaj minutah pripraviti vabila za večje število povabljenih na določeno prireditev.

Program obsega 20 pedagoških ur na posameznem nivoju.

 

EXCEL, elektronske preglednice (osnovni in nadaljevalni)

Tečaj obsega temeljna in napredna znanja za delo z elektronskimi preglednicami. Uporabljamo ga za podporo pisarniškemu poslovanju in za podporo odločanju. Na tečaju se boste naučili uporabe formul, izračunavanja, izdelave grafikonov, uporabe funkcij, analize podatkov, uporabo filtrov, vrtilne tabele in možnosti različnih izpisov.                      

Program obsega 16 pedagoških ur na posameznem nivoju.

 

PREDSTAVITVE, Microsoft PowerPoint (osnovni)

Tečaj obsega znanja za izdelavo učinkovite predstavitve z uporabo predlog in z raznimi barvnimi kombinacijami, ki jim dodamo poleg besedila še slike, grafikone, diagrame ali tabele. Predstavitev pa se lahko popestri še z animacijami.                                     

Program obsega 16 pedagoških ur.

 

PODATKOVNE ZBIRKE, Microsoft Access (osnovni)

Tečaj obsega delo z računalniškimi zbirkami podatkov, ki omogočajo zelo učinkovit način shranjevanja in obdelave velikih količin podatkov. Podatke lahko hitro preiskujemo, poljubno obdelujemo, izdelujemo statistike, obračune ipd. Naučimo se izdelati lastne podatkovne zbirke, tabele in ustrezne poizvedbe, ki so močna podpora najrazličnejšim analizam. S programom se naučimo izdelati obrazce in poročila, v katerih uporabimo vpisane podatke.

Program obsega 16 pedagoških ur.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Monika Novšak, Tel.: 07 48 81 160, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.