Na spletni strani Ljudske univerze Krško uporabljamo piškotke.

S pomočjo piškotkov izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več

Se strinjam

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vašo napravo, da lahko spletna stran omogoči dodatne možnosti, ki bi bile drugače nemogoče. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika. Shranjevanje in uporabo le teh lahko onemogočite ali omejite.

Za podroben opis uporabe piškotkov kliknetu tukaj.

Študijski krožki

Študijski krožki so splošno izobraževalna oblika prostovoljnega učenja odraslih, ki poteka v skupini in se zaključi z akcijo. Skupino oblikuje 8 do 12 ljudi, ki se vsaj 5-krat srečajo, da bi se načrtno učili vsaj 25 ur.

Študijski krožek poteka pod vodstvom posebej usposobljenega mentorja. Skupina si določi izobraževalne in akcijske cilje ter se povezuje z lokalnim okoljem. Člani se učijo drug od drugega, iz svojih izkušenj, iz pisnih in drugih virov. Srečujejo se enkrat tedensko ali po dogovoru v skupini.

Projekt študijskih krožkov razvija in vodi Andragoški center Slovenije, ki spremlja njihovo delovanje.

Študijske krožke financirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Občina Krško, zato so za udeležence brezplačni. Trajajo od novembra do aprila. Izvedba je odvisna od minimalnega števila prijav.

Študijski krožki se predstavijo javnosti na prireditvi Teden vseživljenjskega učenja.

 V šolskem letu 2016/17 bo Ljudska univerza Krško izvedla naslednje študijske krožke:

  • Povej jasno in glasno (retorika),
  • Španija: jezik, kultura, kulinarika,
  • Spoznajmo se v jeziku, kulturi, običajih,
  • Družina, vzgoja, odnosi in komunikacija,
  • Od sadike do ozimnice,
  • Čarobnost fotografiranja.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Monika Novšak, telefon: 07 48 81 160; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 Več o vsebini:

POVEJ JASNO IN GLASNO (retorika): udeležite se krožka retorike in se znebite treme pred javnim nastopom ter postanite dober govornik. Namen študijskega krožka je osvojitev znanj in spretnosti, ki jih potrebuje dober govornik. V tem okviru boste spoznali različne verbalne in neverbalne tehnike komuniciranja ter osvojili pomembne veščine za uspešen nastop.

ŠPANIJA: JEZIK, KULTURA, KULINARIKA:

Le kdo ne pozna Španije ... Temperamentne dežele, ki ponuja zanimiv jezik, bogato kulturo, okusno hrano, nepozabno zabavo in še veliko več. To je kraj fieste in sieste, kastanjet in flamenka, nogometa in filma, sangrie in paelle. Vsi, ki vas zanima strastne dežela onstran Pirinejev, ste vkljudno vabljeni, da se nam pridružite.

SPOZNAJMO SE V JEZIKU, KULTURI IN OBIČAJIH:

V našem lokalnem okolju živijo ljudje različnih narodnosti, zato je pomembno, da jim pomagamo k lažji integraciji v okolje in hkrati krepimo dobre medkulturne odnose. V ta nemen vabimo v študijski krožek udeležence različnih narodnosti in kultur, ki želijo na eni strani spoznati Slovenijo, jezik in njene značilnosti ter na drugi strani približati in predstaviti svojo deželo in kulturo Sloveniji. Dogajanje v krožku bo pestro in medkulturno obarvano.

DRUŽINA, VZGOJA, ODNOSI IN KOMUNIKACIJA:

Zaradi hitrega tempa življenja včasih pozabimo, da je za dobro družinsko življenje ter odgovorno in aktivno starševstvo potreben čas in primerna komunikacija. V krožku se bomo pogovarjali o odnosih v družini, kakovostnem partnerstvu, vlogi starševstva, primerni komunikaciji, ustreznem reševanju konfliktov, načinih vzgoje, postavljanju meja in podobnem. Krožek je nemenjen vsem, ki želite poglobiti stik s partnerjem in otroki ter razviti nove veščine v medsebojnih odnosih.

OD SADIKE DO OZIMNICE:

Ste že pomislili, da bi si pripravili svojo ozimnico? Bi radi spoznali nove načine shranjevanja in konzerviranja? V študijskem krožku Od sadike do ozimnice boste izvedeli, kako iz majhnega zraste veliko in kakšni so koraki od sadike do priprave ozimnice. Z nekaj dobre volje, predanosti in dobrih domačih receptov boste lahko pripravili številne različice slastnih zalog, ki bodo dobrote z domačega vrta in sadovnjaka vnesle tudi v druge letne čase.

ČAROBNOST FOTOGRAFIRANJA:

V krožku boste spoznavali osnove fotoaparatov, DSLR kamere, tehnične lastnosti, funkcije, uporabnost. Naučili se boste osnov fotografiranja, portretno fotografijo in drugo. Fotografije boste znali prenesti na računalnik in jih obdelati ter poslati v razvijanje.

Vsak študijski krožek obsega 26 do 30 pedagoških ur in je za udeležence brezplačen. Sofinanciranje zagotavljata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter proračun Občine Krško.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Monika Novšak, telefon: 07 48 81 160; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.