Na spletni strani Ljudske univerze Krško uporabljamo piškotke.

S pomočjo piškotkov izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več

Se strinjam

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vašo napravo, da lahko spletna stran omogoči dodatne možnosti, ki bi bile drugače nemogoče. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika. Shranjevanje in uporabo le teh lahko onemogočite ali omejite.

Za podroben opis uporabe piškotkov kliknetu tukaj.

Center medgeneracijskega učenja Krško

Center medgeneracijskega učenja Krško je bil vzpostavljen v letu 2013. V centru smo se partnersko povezali: Ljudska univerza Krško, Osnovna šola Jurija Dalmatina Krško, Šolski center Krško-Sevnica, Društvo upokojencev Krško, Dom starejših občanov Krško, Mladinski center Krško, Center za socialno delo Krško, Društvo gluhih in naglušnih Posavja in Društvo kmečkih žena Krško in drugi.

Ambasador Centra medgeneracijskega učenja Krško je župan Občine Krško, mag. Miran Stanko.

V letu 2015

Ljudska univerza Krško je že tretje leto zapored organizirala Teden medgeneracijskega učenja v občini Krško. Povabilu za medgeneracijsko sodelovanje se je odzvalo enajst partnerskih organizacij. To so bile: Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja, Osnovna šola Raka, Osnovna šola Leskovec, OŠ Jurij Dalmatin Krško, Vrtec Krško, VDC Leskovec pri Krškem, Društvo upokojencev Krško in Raka, Dom starejših občanov Krško, Zveza prijateljev mladine Krško, Mladinski center Krško in Šolski center Krško-Sevnica.
Skupaj s prostovoljci iz Ljudske univerze in vseh enajstih partnerskih organizacij smo pripravili pester in zanimiv program različnih priložnosti za učenje med generacijami. Udeleženci medgeneracijskih delavnic so imeli na voljo različne glasbene in likovne delavnice, izdelovali so predmete s tehniko mozaika, s tehniko polstenja volne, šivali so in vezli, slikali s pomočjo različnih grafičnih tehnik, risali na steklo in si ogledali modno revijo. Učenci so spoznavali osnove čebelarstva, značilnosti ljudskih pravljic in skupaj s starejšimi so prepevali slovenske ljudske pesmi, igrali šah in spoznavali terapijo s psom. Starejši so se ob mladih učili računalništva in uporabe tablic, izdelali so e-voščilnico in se preizkusili v kvizu Milijonar Slovenije.
V Tednu medgeneracijskega učenja je bilo izvedenih 18 delavnic, ki jih je obiskalo 417 udeležencev različnih generacij od vrtca do pozne starosti.
Udeleženci, prostovoljci in organizatorji smo z izvedenimi programi zelo zadovoljni. Mnogi so premagali strah pred mladimi ali starejšimi oz. drugačnimi. Vzdušje na delavnicah je bilo veselo, sproščeno, polno radovednosti in aktivnosti vseh sodelujočih. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in zanimivo medgeneracijsko izkušnjo.

Koledar dogodkov TMU 2015

 

V letu 2014 je Ljudska univerza Krško organizirala 2. Teden medgeneracijskega učenja, ki je potekal v tednu od 17. do 21. novembra 2014. K sodelovanju je povabila tudi nove partnerje: OŠ Leskovec, VDC Leskovec, OŠ Senovo, OŠ Raka, Vrtec Krško in ZPM Krško. Vseh sodelujočih partnerskih organizacij je bilo 18. Zvrstilo se je 26 dogodkov medgeneracijskega druženja in učenja s kar 725 sodelujočimi udeleženci različnih generacij. Cilj 2. Tedna medgeneracijskega učenja je bil dosežen, saj smo povezali različne organizacije in različne generacije v dejavnostih medgeneracijskega učenja.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

V letu 2013, v zadnjem tednu novembra (25. 11.–30. 11.) smo izvedli 1. Teden medgeneracijskega učenja. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami smo organizirali 14 delavnic medgeneracijskega učenja, v katerih so mlajši spoznavali modrost starejših, starejši pa so pridobivali znanje mlajših generacij. V delavnicah je sodelovalo 210 udeležencev.

Teden medgeneracijskega učenja bo organiziran vsako leto v zadnjem tednu novembra.