Na spletni strani Ljudske univerze Krško uporabljamo piškotke.

S pomočjo piškotkov izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več

Se strinjam

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vašo napravo, da lahko spletna stran omogoči dodatne možnosti, ki bi bile drugače nemogoče. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika. Shranjevanje in uporabo le teh lahko onemogočite ali omejite.

Za podroben opis uporabe piškotkov kliknetu tukaj.

PREPOZNANI & POVEZANI

PREPOZNANI & POVEZANI V KRŠKEM (ZAKLJUČEN)

Ljudska univerza Krško je bila uspešna na javnem razpisu za izvedbo programa spodbujanja socialne vključenosti posebnih ciljnih skupin-državljanov tretjih držav.

Prvi teden v juniju od 1. 6. do 7. 6. 2015 je potekal TEDEN SOCIALNE VKLJUČENOSTI PRISELJENCEV V KRŠKEM.

V okviru tedna vključenosti je v Krškem potekal projekt PREPOZNANI & POVEZANI, ki se je poleg Krškega izvajal še na Jesenicah in v Velenju. Program dogajanja je bil na vseh lokacijah skoraj enak, le delno prilagojen specifičnim potrebam okolja.

Vključevanje državljanov tretjih držav v državah članicah EU je ključni element pri spodbujanju ekonomske in socialne kohezije. Republika Slovenija je kot članica EU zavezana k upoštevanju smernic in skupnih politik EU. Priseljenci so nevedeni kot ciljna skupina v predlogu Resolucije o nacionalnem programu izobraževanja odraslih v RS za obdobje 2013-2020.

V Krškem živijo pripadniki različnih kultru, etničnih in verskih skupin, ki imajo med seboj premalo stikov.

Z izpeljavo projekta Prepoznani & Povezani v okviru Tedna socialne vlključenosti priseljencev smo želeli spodbujati  socialno vključenost državljanov tretjih držav, ki imajo specifične potrebe in jih skozi različne aktivnosti dejavno vključiti v družbo. V ta namen smo v tednu od 1. 6. do 7. 6. 2015 vsak dan organizirali dejavnosti za državljanje tretjih držav in jih ob tem informirali o možnostih, ki jim jih ponuja lokalno okolje. Državljanom tretjih držav smo ponudili možnost pri pripravi in izvedbi delavnic. Tako smo prispevali k posredovanju koristnih informacij drugim državljanom tretjih držav in lokalnemu prebivalstvu.

Program Tedna socialne vključenost Prepoznani & Povezani v Krškem si lahko ogledate na povezavi:

Program_PREPOZNANI__POVEZANI.pdf

Program Prepoznani & Povezani je bil financiran iz sredstev Evropskega skalda za vključevanje državljanov tretjih držav in Ministrstva za notranje zadeve RS.

 

glava MNZ barvna

 

evropska zastava 1