Na spletni strani Ljudske univerze Krško uporabljamo piškotke.

S pomočjo piškotkov izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več

Se strinjam

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vašo napravo, da lahko spletna stran omogoči dodatne možnosti, ki bi bile drugače nemogoče. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika. Shranjevanje in uporabo le teh lahko onemogočite ali omejite.

Za podroben opis uporabe piškotkov kliknetu tukaj.

Krožek umetnostne zgodovine

"Z besedo predaja človek človeku svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustva." Prav zato je umetnost vznemirljiva, zabavna, vesela, žalostna, predvsem čutna. Popotovanje skozi zgodovino obdobij in umetniških del, na katera vas bomo popeljali na poljuden način, to tudi obljublja. Spoznavali boste številna področja človekovega ustvarjanja skozi čas, se seznanili z bogato zgodovino umetnosti, življenja velikanov te stroke. Pri vsakem zgodovinskem obdobju bo poudarek na zapuščini v našem lokalnem okolju.

NadaljevalnI program bo predstavil velikane srednjega in novega veka. "Vstopili bomo v čas "temačnega", a razkošnega srednjega veka, kjer se v romantiki in gotiki prepletajo vsebine večnosti, pokore in ljubezni do Boga. Na drugi strani se bomo soočili z nasprotniki krščanskih misli-renesančnimi umetniki, ki prekipevajo od volje in življenja. Njihove umetnine bomo občudovali v vsej njihovi veličini!" je zapisala mentorica programa. Čaka nas mnogo novih spoznanj in odkritij.

Trajanje programa: 30 ur (1x tedensko po dogovoru)

Program je za člane Univerze za tretje življenjsko obdobje Krško brezplačen. Stroške krije proračun Občine Krško.

VPIS: do 1. oktobra oz. do zasedbe prostih mest

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Monika Novšak, telefon: 07 488 11 60; e-naslov:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.